De Koerdische kwestieVluchtelingencrisis

Assad nadert Manbij terwijl Turken zich voorbereiden op offensief

De Turkse strijdkrachten staan nog altijd op het punt om een grondaanval op Manbij te lanceren, maar uit berichten blijkt dat dit al snel het geval zou kunnen zijn.

Yeni Safak, een Turkse krant met bronnen nabij de regering, meldde dinsdag dat 13.000 strijders van het Vrije Syrische Leger gemobiliseerd zijn om een Turkse troepenmacht van 8.000 Turkse soldaten te steunen in de mars op Manbij.

Milities bestoken YPG/PYD

Een aantal media beweren dat pro-Turkse milities al zijn begonnen YPG/PYD-posities in de stad te bestoken. Het is onduidelijk of en wanneer Turkije de stad zal belegeren, maar de operatie zal worden gecompliceerd door de aanwezigheid van het Syrische leger van Al-Assad, dat volgens Daily Sabah Manbij al tot ongeveer 25 kilometer is genaderd. Dat betekent dat de YPG/PYD en de Syrische regering tegelijk zullen worden bestreden, ondanks een bondgenootschap van in ieder geval de laatste met Rusland en Iran.

Vastbesloten

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu zegt dat de aanwezigheid van het Syrische leger in het gebied rond Manbij Ankara niet zal beletten haar missie in Noord-Syrië voort te zetten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie