De Koerdische kwestieVluchtelingencrisis

Blufpoker PYD/YPG met dreigende vrijlating Daesh-terroristen

De doorgaans betrouwbare New York Times bericht dat terreurbeweging YPG/PYD overweegt 3.200 Daesh-gevangenen uit haar zeven provisorische detentiekampen nabij Ainissa in Noord-Syrië vrij te laten. Het dagblad citeert een toezichthouder en een westerse functionaris van de anti-Daesh-coalitie.  

1.100 terroristen

De terreurbeweging YPDG/PYD zou volgens Rami Abdul Rahman 1.100 Daesh-terroristen en 2.080 familieleden van deze terroristen overwegen vrij te laten. Rahman is een Syrische toezichthouder die vanuit Londen onder de naam ‘Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten’ werkt en in contact staat met een netwerk van 200 mensen om de situatie in Syrië bij te houden.

De PYD, en haar militaire tak YPG, ontkent de aantijgingen. “Elk nieuws dat van zulke bronnen afkomstig is, is niet betrouwbaar en komt niet van ons,” aldus Mustafa Bali, de woordvoerder van de terreurbeweging.

De anonieme westerse functionaris die door de New York Times wordt geciteerd, zegt op zijn (of haar) beurt dat “de beste van de slechtste opties” is dat het Syrische regime van Assad deze Daesh-terroristen in hechtenis neemt.

Coalitie-bombardementen

Sinds 2016 bombardeerden de Verenigde Staten met een internationale coalitie, waaronder Nederland, steden in Noord-Syrië om Daesh te decimeren, zoals Raqqa, Al-Hasakah en Deir ez-Zor. Daesh zou naar verluidt zijn teruggedrongen naar een klein stuk grondgebied tegen de Iraakse grens, nabij het stadje Hajin. De gebombardeerde steden zijn sindsdien ingenomen door de PKK-gelieerde terreurbeweging PYD/YPG.

Coalitie-doelen: Raqqa, Al-Hasakah, Deir ez-Zor en Hajin

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie