De Koerdische kwestie

Turkse strijdkrachten belegeren PKK-posities in Zagros-gebergte

In de militaire operaties tegen terroristische organisatie PKK hebben de Turkse strijdkrachten PKK-posities in het Zagros-gebergte in het grensgebied van Turkije, Irak en Iran – 40 kilometer van de Turkse grens – belegerd. Dat meldt dagblad Sabah.

Terwijl de Turkse strijdkrachten – waaronder speciale eenheden (commando’s), gesteund door acht F-16’s (opererend vanaf vliegbasis Diyarbakir) – vanuit Noord-Irak oprukken richting het epicentrum van de PKK in het Kandil-gebergte, bouwen de Turkse strijdkrachten in hun spoor permanente militaire basissen om de progressie te consolideren.

De Turkse strijdkrachten drongen in maart Irak binnen vanuit de Turkse gebieden Çukurca, Şemdinli, Yüksekova en Esendere. De Turkse Luchtmacht zou de afgelopen dagen vooral schuilplaatsen, logistieke doelen en wapenpakhuizen hebben gebombardeerd.

De Turkse strijdkrachten voeren al sinds 10 maart operaties uit in Irak om terreurorganisatie PKK – die sinds 1984 al ruim 40 duizend slachtoffers bracht in Turkije – uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie