Islamofobie

Publicist en sekteleider Adnan Oktar (Harun Yahya) aangehouden

Sekteleider Adnan Oktar, die ook wel bekend staat onder de pseudoniem Harun Yahya, is vanochtend samen met 79 sekteleden door de financiële recherche van de regiopolitie van Istanbul aangehouden in zijn villa in de wijk Çengelköy in het district Üsküdar.

Op het moment van schrijven zou nog altijd met steun van een politiehelikopter en de waterpolitie op verschillende adressen worden gezocht naar de overige 155 verdachten tegen wie het arrestatiebevel loopt. Adnan Oktar (Adnan A.) is zelf voor medisch onderzoek afgevoerd naar een ziekenhuis.

De performance artiest wordt verdacht van tientallen misdaden, waaronder financiële malversaties, kindermisbruik, seks met minderjarigen, seksueel misbruik, ontvoering, chantage, afpersing, spionage, valsheid in geschrifte en privacyschending; meldt persbureau Anadolu.

Oktar verwierf in de jaren negentig wereldwijde bekendheid door honderden pseudo-wetenschappelijke werken over onder meer de evolutieleer. Daarmee was Oktar voor tal van zoekende, jonge moslimwetenschappers in de Turkse invloedssfeer een grote inspiratiebron voordat hij de laatste jaren in ongenade viel met allerlei obsceniteiten en schandalen.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie