Islamofobie

Volkskrant slaat Van Klaveren ongemeen hard om bekering: ‘Fascisten gingen hem voor’

De Volkskrant-auteur Sander van Walsum schreef afgelopen vrijdag dat oud-PVV’er Joram van Klaveren, die zich kortgeleden bekeerde tot de islam, in een lange traditie komt te staan van fascisten. Van Walsum interviewt historicus Rob Hartmans, die een diepe weerzin ventileert van het nieuwe geloof van het voormalige Kamerlid. 

Van Walsum vergelijkt Van Klaveren met NSB’er Jan Duijs, PNF’er Benito Mussolini, nazi-collaborateur Hendrik de Man (BWP), nazi Jacques Doriot (PPF), en neo-nazi Horst Mahler (NPD).

Hartmans: ‘Van Klaveren een peilloos diepe minachting voor burgerlijke democratie’

Hartmans: ‘Van Klaveren een radicaal’

Van Walsum citeert vervolgens in zijn Volkskrant-artikel historicus Rob Hartmans, die gelooft dat Van Klaveren “een peilloos diepe minachting voor de burgerlijke democratie” heeft. De laster impliceert dat Hartmans gelooft dat een moslim op voorhand geen democraat kan zijn, en onthult een verregaande vooringenomenheid.

In de woorden van de historicus, die op zijn beurt filosoof Eric Hoffer citeert, is Van Klaveren “een radicaal die niet houdt van compromissen en van de kamertemperatuur waarin de democratie gedijt”. Ook zegt Hartmans te geloven dat Van Klaveren met de islam een “radicale ideologie” aanhangt, een slechte mentaliteit heeft en lijdt aan een (te) hoog testosterongehalte.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie