Nederlandse Omroep Stichting

Çavuşoğlu tegen Lucas Waagmeester: ‘U speelt een negatieve rol’

Publicatiedatum: 3 oktober 2018

Vorige week bezocht de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Stef Blok, Turkije in verband met een normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen. De rol van NOS-correspondent Lucas Waagmeester, die er regelmatig van wordt beticht desinformatie over Turkije te verspreiden via de taakomroep, kwam ook aan de orde. 

‘Negatieve rol’

Tijdens een persconferentie op woensdag vroeg NOS-correspondent Lucas Waagmeester de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, naar vermeende nazi-opmerkingen van president Erdoğan over “Nederlanders en de Nederlandse regering”. Hierop antwoordde Çavuşoğlu ontkennend, en zei dat de media als ook Waagmeester zelf een negatieve rol spelen. “Noch de president, noch ikzelf hebben Nederlanders ooit beschuldigd,” aldus Çavuşoğlu.

Waagmeester

In het NOS-artikel van 3 oktober over het bezoek van minister Blok schrijft Waagmeester herhaaldelijk dat de “nazi-overblijfselen en fascisten”-opmerking van Erdoğan gericht was op zowel de regering als Nederlanders in het algemeen, terwijl de opmerking – wanneer men nauwkeuriger luistert – gericht blijkt op “diplomaten”, doelend op de beleidsbepalers in Den Haag die de landingsrechten van Çavuşoğlu hadden ingetrokken.

fragment 1 Lucas Waagmeester – Nederland en Turkije ‘kijken nu vooruit’ – 03.10.18

 

 

 

fragment 2 Lucas Waagmeester – Nederland en Turkije ‘kijken nu vooruit’ – 03.10.18

 

 

 

Bewijs

Luister hier de nuance die president Erdoğan in de bewuste toespraak op voorhand maakte om verwarring te voorkomen (tabi burada diplomasiyi konuşuyorum, vatandaşların seyahatını değil“; klik op link voor vertaling):

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie